antiKOM

"...a Kommunista Internacionálé által a nemzetek belügyeibe gyakorolt beavatkozásnak tûrése nemcsak azoknak a belsõ békéjét és szociális jólétét veszélyezteti, hanem általában a világbékét is fenyegeti..." (Az antikomintern paktum részlete 1936. november 25.) "A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !" Márai Sándor A kommunizmus 7 csodája: 1. Mindenkinek volt munkája. 2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit. 3. Bár senki sem csinált semmit, a tervet 100% fölött teljesítették. 4. Bár a tervet 100% fölött teljesítették, mégsem lehetett semmit kapni. 5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene. 6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott. 7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.

Friss topikok

Egy magyar, aki az is maradt...

2008.07.29. 10:00 antikom

Régóta pihent a polcomon Murányi Levente könyve. Néhány napja olvastam egy cikket amiben felmerült a személye, így kezembe ragadtam a "Kamaszfejjel '56-ban" című művet. Végre egy visszaemlékezés, ami emberközelből, őszintén mutatja be a történteket. A cselekményre nem térek ki, mindenkinek ajánlom a könyvet!

Az 56-os hős, aki mellől több bajtársát is a halálba vitték a kommunisták, azon kevesek eggyike, aki a mai napig sem tört meg. Nevét egy lapon emlegethetjük Wittner Máriával, vagy a szépemlékű Pongrátz Gergellyel. Nekik kijár a tiszteket, a megbecsülés, hiszen mind a nemzetünkért harcoltak, megalkuvás nélkül. Nem lépett be az Szadeszbe, nem vándorolt onnan a Maszopba, nem lett lelkes antifa. Megmaradt tisztán magyarnak. Magyar szabadságharcosnak.

Ugyanazon értékrend szerint él, mint azelött. Nem határolódott el a Magyar Gárdától, hanem az alapítói közé lépett. Vonával, korunk "rasszista-fasiszta-csőcselékvezérével"-ahogy a szoclib sajtó nevezi- is közösséget vállalt. És nemcsak közösséget, hanem odaadó munkát is. Nem csoda, hogy a Jobbik előző kongresszusán alelnöknek választották a küldöttek. Hiszen amiért 1956-ban a fegyverekkel lehetett küzdeni, afelé ma a legegyszerűbb, és legcélravezetőbb eszköz a nemzeti radikalizmus eszköztára. Itt a nem csak a pártpolitikáról van szó, hanem a HVIM-től a különféle gárdákon keresztül, a nemzeti kiadványok terjedésén át, az erősödő hagyományörző csoportokig ezer útja van a mai szabadságharcnak, amit a mai intellektuális elnyomás ellen kell megvívni. Hiszen a médiákból ömlik a liberális mocsok, az emberek életviteléből kezd kiszorulni a magyar identitás. 

De vannak még magyarok, és egyre többen vagyunk. Láthattuk ezt már a nemzeti koncerteken, demonstrációkon, de csütörtökön kicsúcsosodott a Turul mellet való kiálláskor is. Hiszen "magyarnak lenni nem állapot, hanem magatartás"- mint ahogy azt Márai Sándortól is tudhatjuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika 1956 jobbik maszop komcsi maria gergely wittner levente muranyi pongratz

A bejegyzés trackback címe:

https://antikom.blog.hu/api/trackback/id/tr6587518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása